Célok kitűzése és a siker mérése

Feladva: 2021. február 16.


A Merriam-Webster Dictionary, a vezető angol szótár, a célt úgy határozza meg, hogy „az a cél, amely felé az erőfeszítés irányul”. A kulcsszó az „erőfeszítés”. A célok munkát igényelnek. Gyakran fáradságos, fárasztó, már nem akarok ilyet csinálni, hosszú időn keresztül. De mindig megéri, amikor önmagunkért és egészségünkért küzdünk.

Tehát hogyan válasszuk ki a célokat, tudván, hogy félelmetes munka vár ránk?

Határozza meg őket

Sylvia Plath egyszer ezt írta: "Talán amikor azt tapasztaljuk, hogy mindenre vágyunk, az azért van, mert veszélyesen közel vagyunk a semmihez sem." Könnyű és érthető olyan emberre nézni, mint Chris Hemsworth vagy Jennifer Lopez, és azt mondani: Ilyennek akarok kinézni. ” Nemcsak ez a cél elérésének szörnyű módja, hanem figyelmen kívül hagyja az egyének minden erőfeszítését és választását, valamint híres, gazdag életük társadalmi-gazdasági infrastruktúráját annak támogatása érdekében. Irreális.

Ez a legfontosabb, ha célokat akar kitűzni: tegye reálisakká, mérhetővé és elérhetővé. Mindenképpen tegyen hatalmas célokat, de tudja, hogy hatalmas célokat több száz kisebb cél építőkövein érnek el.

Így néz ki három hatalmas cél:

1.
Fogyj 40 fontot
2.
Rendszeresen aludjon éjszakánként 8 órát
3.
A fizikai betegségeket diétával kezelni

A cél építőkövei

Most, hogy meghatározta nagy céljait, aktiválja őket kisebb célok üldözésével. Ezt értem ezzel:

Ha negyven fontot szeretne leadni, akkor először törekedjen arra, hogy lefogyjon ötöt. És ha már elveszítette ezt az ötöt, törekedjen arra, hogy még ötöt elveszítsen. Ha harminc percig gyalogol, hogy elveszítse az első ötöt, törekedjen arra, hogy negyvenöt percet gyalogoljon a következő öt elvesztése érdekében. Növelje erőfeszítéseit, minél közelebb van
Ha éjjel nyolc órát szeretnél aludni, akkor tűzd ki az első célodat, hogy meghatározd, mennyi időre van szükséged minden nap. Állítsa be az ébresztőt, még azokon a napokon is, amikor alhat, és rendszeresen keljen fel ilyenkor. Amint ez belekerült a rutinjába, számoljon visszafelé nyolc órát, és kezdje el beállítani a rutinját addig az időig.
Ha drámai módon meg akarja változtatni étrendjét, ne vágjon egyszerre minden szénhidrátot, tejterméket, glutént, cukrot, kukoricát vagy bármi mást, ami az adott betegségéhez szükséges. Először alkalmazkodjon az élethez cukor nélkül. Ezután lépjen a következőre. A növekedés fokozatos.

Miért használja ezt a módszert?

Az ötlet az, hogy a céljait szokássá és életmóddá változtassa. A testünk biológiai „átverésének” vagy „meggyőzésének” egy ilyen kis módja a dopamin-felszabadulás használata. Amikor elérjük céljainkat, agyunk élvezetként felszabadítja a dopamint. Tehát, amikor több száz kisebb célt érünk el egy hatalmas cél elérése érdekében, akkor nagyobb valószínűséggel folytatjuk ezt a növekedési utat, eltekintve attól, hogy lemerüljünk és csalódjunk önmagunkban, mert nem sikerült egy nagy cél elérése érdekében.

Ne feledje: Állítsa be magát a sikerhez.

A siker mérése

Most, hogy kitűzött céljaid, hogyan mérheted a sikert? Néhány cél elérése érdekében ez nagyon egyszerű. Nézzük meg céljainkat az utolsó hozzászólásból:

1.
a skálán lévő szám csökkent
2.
rendszeresen alszol nyolc órát
3.
hat hónapja nem volt tejterméke

De szeretném, ha ennél mélyebbre ásna. A sikeres cél megváltoztatja világszemléletünket, életünket és önmagunkat.

Pablo Picasso egyszer azt mondta, hogy „céljaink csak egy olyan terv segítségével érhetők el, amelyben hevesen kell hinnünk, és amelyre erőteljesen kell cselekednünk. Nincs más út a sikerhez.

Határozza meg a sikerét

Ahogy meg kell határoznunk a céljainkat, meg kell határoznunk a sikerünket is. Csodálatra méltó és teljesíthető cél, hogy negyven kilót fogyjon, de mit hoz Önnek a 40 kilós fogyás sikere?

Képes-e 5K-t futtatni a legjobb barátoddal? Az önbizalom növelése az ugrás és a köröm megváltoztatása? Együtt kell-e működnie orvosával, hogy mozgással és diétával kezelje a kialakuló cukorbetegségét?

A siker meghatározása arról szól, hogy elmélyülj az igazságodban. Arról szól, hogy meghatározzuk a kérdés lényegét, amellyel nehéz lehet szembenézni. Az emberek nem tartják fontosnak, hogy hihetetlenül nehéz szembenézni a sikerrel, mivel ez gyakran félelmeink legyőzéséhez kapcsolódik.

Hódítsa meg a félelmét

Barátom, megvan ez. Mindannyian olyan dolgokkal nézünk szembe, amelyek meghódításához célokat kell kitűznünk. Mindannyian ijedten és egyedül érezzük magunkat. De nem vagyunk egyedül.

A siker mérésének egyik legjobb módja az, ha megkeresi a körülötted élő embereket, akik szeretettel számon kérhetik, támogatást kínálhatnak és elkísérhetnek a félelmeid legyőzésére és céljaid megvalósítására. Mert nem lesz könnyű, de a szeretteid azt akarják, hogy ugyanúgy nyerj, mint te, akár házastárs, testvér, szülő vagy legjobb barát.

A nemzetközi szupersztár olimpikon, Michael Phelps is ezt hiszi: „Úgy gondolom, hogy a célok soha nem lehetnek könnyűek. Munkára kell kényszeríteniük, még akkor is, ha éppen kényelmetlenek.

A legfontosabb, hogy folytassátok!

A célok megvalósításának általános szabálya az, hogy négy hétbe telik észrevenni a változásokat önmagában, nyolc hétre van szükség ahhoz, hogy a legközelebb állók észrevegyék ezeket a változásokat, és tizenkét hétbe telik, amíg az alkalmi ismerősök észreveszik. Hosszú távon ebben vagy. Támaszkodjon a mazsorettjeire.

A célok és a siker több, mint amit tükröződni látsz. Arról szólnak, hogy mit érzel, és milyen mentális állóképességet alakítottál ki az úton. És ezt megkapta!

De légy szelíd magaddal is. Nem vagyunk szuperhősök. Néhány nap túl fáradt vagy beteg lehet ahhoz, hogy edzőterembe menjen. Néhány éjszaka érdemes kimennie a barátaival, és elmulasztja a lefekvéshez tervezett időt, hogy megkapja a 8 óráját. Néhány nap a jégkrém túl jól hangzik, és van egy gombócod. Ne csüggedjen. Vedd fel magad, lépj tovább és menj tovább.

„A célokkal az a lényeg, hogy nélkülük élni sokkal szórakoztatóbb, rövid távon. Számomra azonban úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik elvégzik a dolgokat, akik vezetnek, akik növekednek és akik hatással vannak... ezeknek az embereknek vannak céljaik. "- Seth Godin


A hozzászólások lezárultak.