Toți avem un început: Sentimentul intimidant din sala de fitness și ce înseamnă primul antrenament

Postat 26 ianuarie 2021


Felicitări!

Uită-te la tine. Ai un abonament la sala de fitness, încălțăminte nouă, o ținută atractivă, căști rezistente la transpirație, un prosop pe care l-ai cumpărat special pentru antrenament și un playlist preferat, ești gata de start. Selfie-ul de „înainte” a fost făcut și ești gata pentru prima ta zi la sală!

Să începem doar cu cel mai important lucru: ar trebui să fii foarte mândru de tine, pentru că ai preluat controlul asupra sănătății și a vieții tale. Pasul următor este despre tine. Pentru tine. Să nu uiți asta niciodată!

Nu lăsa nicio piedică, nici măcar sentimentul de intimidare de la sală, să te împiedice să devii cea mai bună versiune a ta!

Când ajungi, probabil va exista cineva care îți scanează cardul de membru la recepție și are mai puțin de zece procente de grăsime corporală. Probabil că are definiți mușchi despre care nici măcar nu știai că există! Te vei întoarce la stânga și vei vedea cel mai superb om din lume alergând pe o bandă de alergat. Partea cea mai grea este că și transpirat arată ca un model. O bunică care împinge de la piept o halteră cât o camionetă, cel mai probabil, va mormăi în dreapta ta, în timp ce-și lucrează bicepșii. Un grup de adolescenți îmbrăcați în neon îți vor arunca o privire și ai putea simți pe loc că ei îți cunosc fiecare nesiguranță pe care o ai și o vor discuta între ei.

Inspiră. Expiră.

Viața ta este despre tine.

Fiecare persoană din sala de sport a trecut pe aici. Realitatea este că bunica care își lucra bicepșii, abia-abia reușea să completeze un set cu o halteră de cinci kilograme. Acei adolescenți sunt prinși în epoca confuziei și a nesiguranței. Omul acela care alerga pe banda de alergat nu putea să alerge nici măcar un minut neîntrerupt. Cu toții începem de undeva!

Iată care-i realitatea: fiecare persoană din sala de sport se luptă pentru sănătatea lui. Corectează-mă dacă greșesc, dar nu pentru același lucru mergi (sau ai merge) și tu la sală? Unii merg prea departe, alții nu merg suficient de departe, dar toată lumea este concentrată pe dezvoltarea personală și îmbunătățirea sănătății lor. Inclusiv tu!

Fiecare persoană este o majoretă tăcută. Caută aprobarea din cap a unei persoane pe care o vezi de fiecare dată în aceeași zi și n-ai vorbit niciodată cu ea. Fiecare persoană poate fi o resursă. Chiar dacă o urmărești cum face un exercițiu și îl copiezi atunci când nu se uită. Toți cei din sală sunt acolo pentru a te ajuta. Indiferent dacă îi ceri unui străin să te supravegheze în timp ce încerci un exercițiu nou sau întrebi de unde are acei colanți care îți plac.

Amintește-ți: cu toții începem de undeva!

Te încurajăm să nu te lași intimidat. Poți s-o faci!

Așadar, acum că te afli în sala de fitness, vrem să împărtășim cu tine 10 sfaturi despre așteptările celorlalți de la tine, ele nefiind întotdeauna menționate în mod explicit în „Politica sălii de fitness”.


1. Folosește căști.

Poate fi un lucru evident, însă nimeni altcineva nu vrea să audă muzica, podcast-ul sau cartea ta audio în timpul antrenamentului. Dar să asculți playlist-ul sau podcast-ul tău preferat te va ajuta să te detașezi de ceilalți și să te concentrezi asupra ta!


2. Nu vorbi la telefon.

În niciun caz pe difuzor. Nu uita: ești la sală pentru a deveni cea mai bună versiune a ta. La fel și ceilalți. Încearcă să nu atragi atenția și să nu te lași nici tu distras.


3. Ia-ți un prosop.

Nu numai că este o modalitate ușoară de a te șterge de transpirație și de a te menține uscat, dar îl poți așeza și pe aparatele de exerciții înainte de a le folosi.


4. Păstrează curățenia.

Multe săli de sport oferă prosoape de hârtie și spray dezinfectant. Dacă îți uiți prosopul și / sau ești prea transpirat, folosește-le pentru a păstra mediul cât mai curat.
Dacă ai terminat un set cu haltere, pune greutățile înapoi pe raft. Totul ar trebui să fie pus la loc și cei care urmează după tine să găsească ordine.
Pune ganterele, saltelele, rolele de spumă, benzile de rezistență și alte consumabile înapoi, la locul lor.

5. Nu privi insistent la ceilalți.

Ca cineva care-și pierde atenția între seturi, îți pot spune că acest lucru se întâmplă mai des decât te-ai fi gândit. Nimeni nu vrea să se simtă inconfortabil sau urmărit.


6. Nu purta discuții cu cei care nu doresc să fie deranjați.

Pentru mulți sala este ca o evadare; citește limbajul corpului lor.


7. Sala de sport nu este un loc pentru întâlniri.

Repet: sala de sport nu este un loc pentru întâlniri.


8. Dacă cineva dorește să facă o rotație cu tine între seturi, fii dispus să faci asta.

Majoritatea sălilor de sport amintesc clienților să nu se odihnească pe aparate, însă rareori este respectată această regulă între seturi. Dacă faci o rotație cu cineva, regula generală de politețe este de a da greutatea înapoi celeilalte persoane.


9. Limitează pozele în care îți surprinzi progresul în sala de sport.

Cu toții vrem să ne facem selfie-uri cu progresul nostru. Încearcă să le faci acolo unde nu mai prinzi pe nimeni altcineva în cadru. Evită să le faci în vestiare.


10. Respectă spațiul personal.

Antrenamentele ocupă spațiu. Dacă aparatul sau locul pentru următorul exercițiu din rutina ta este ocupat, nu sări peste el. Mergi la următorul și revino când spațiul este disponibil.


După ce te-ai echipat cu încredere, motivație, căști, un prosop și cu aceste sfaturi, ești mai mult decât pregătit pentru prima ta zi la sală! Dacă ai întrebări la sosire, angajații sălii de sport sunt pregătiți și disponibili să te ajute. Familia din sala de sport te susține, la fel și noi. Fii mândru de tine! Abia așteptăm să-ți aflăm realizările!


Comentariile sunt închise la această postare.