Pot învinge boala Hashimoto?

Postat 9 octombrie 2020


Dacă m-ai fi întrebat acum 5 ani dacă mi-aș face propria maioneză, aș fi pufnit în râs. Astăzi, maioneza mea de casă este un preparat de bază în frigiderul meu și o pot face în mai puțin de cinci minute. De ce? Pentru că de 5 ani sunt într-o călătorie pentru a-mi învinge boala Hashimoto în mod natural. Să-ți povestesc mai multe.

Mi-a plăcut dintotdeauna să fac mișcare, iar pasiunea mea este să predau cursuri de ciclism, bootcamp-uri, ridicare de greutăți și dans-cardio. În unele zile făceam exerciții timp de 5 ore instruind pe alții. Pare intens, dar asta era munca mea, așa că nu am luat în considerare cât de greu a fost pentru corpul meu. Principalul lucru care m-a dus în cabinetul medicului a fost că nu am putut slăbi. I-am spus că mănânc sănătos, fac exerciții regulat și că nu pare deloc că aș slăbi. Ghici ce? Nu m-a crezut. Propriul meu doctor mi-a dat o recomandare către un nutriționist, mi-a spus să încerc dieta ketogenică și m-a lăsat să-mi văd de drum. Au mai trecut trei ani, am continuat să fac nenumărate analize și am vizitat alți medici înainte ca, în sfârșit, să încep să simt unele rezultate și să găsesc un expert din domeniul sănătății care ar fi bănuit că am o problemă cu tiroida. Ideea de bază din această mică poveste este aceasta: nimeni nu-ți cunoaște corpul așa cum ți-l cunoști tu. Dacă simți că ceva este în neregulă, nu te opri din a pune întrebări.

Ce este boala Hashimoto?

Boala Hashimoto este una dintre cele mai frecvente cauze ale hipotiroidismului. Boala Hashimoto face parte din categoria bolilor autoimune. Acestea apar atunci când sistemul imunitar începe să atace propriul corp. Rolul sistemului imunitar în organism este de a-l apăra de boli prin atacarea celulelor străine.

Când sistemul imunitar primește informații false, acesta poate ataca, în mod eronat, părți sănătoase ale corpului, provocând simptome, inflamații și uneori probleme grave de sănătate.

Tratament pentru boala Hashimoto

Boala Hashimoto poate fi tratată, de obicei, printr-o dietă adecvată, exerciții fizice și un stil de viață sănătos. De cele mai multe ori, experții din domeniul medical îți vor prescrie medicamente pe care va trebui să le iei toată viața. Personal, am vrut să încerc tot ce se poate pentru a evita să iau medicamente pentru tot restul vieții mele. Medicul meu m-a asigurat că aș putea amâna medicamentele pentru a încerca mai întâi alte metode mai naturale de vindecare. Când îți va recomanda un tratament pe termen lung, întreabă-l dacă poți încerca mai întâi să-ți schimbi stilul de viață timp de 12 săptămâni, apoi reia conversația despre medicamente. Vindecarea tiroidei poate fi un proces îndelungat, dar după 12 săptămâni ar trebui să poți vedea unele îmbunătățiri pe care să le discuți cu medicul tău.

Dacă simptomele hipotiroidismului îți afectează calitatea vieții, mergi la un consult medical și împreună cu medicul tău, încercați mai întâi un plan de a-ți reduce simptomele prin schimbarea stilului de viață. O modalitate de a face acest lucru este prin programul nostru de resetare a tiroidei în 12 săptămâni. Apasă aici pentru a afla mai multe.

Cum să tratezi boala Hashimoto în mod natural

Boala Hashimoto vine adesea cu multe simptome care pot fi greu de identificat. În contextul meu, principalele simptome ale bolii sunt:

Minte încețoșată
Incapacitatea de concentrare
Dificultăți în amintirea sarcinilor zilnice
Rărirea părului
Incapacitatea de a slăbi
Probleme legate de somn
Adorm foarte greu
Somn întrerupt
Urticarie
Probleme intestinale

Iar sinceră fiind, nici măcar nu știam că mă confrunt cu aceste simptome până când nu am început să reflectez asupra mea din perioada în care eram mai tânără și să observ cât de diferit funcționa corpul meu cu doar câțiva ani în urma. De-a lungul anilor, am învățat cum să-mi reduc simptomele în mod semnificativ și să rămân în continuare fără medicamentație urmând aceste 5 principii:

Cinci sfaturi pentru tratarea bolii Hashimoto în mod natural

Renunță la zahăr

Renunțarea la zahăr este unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut, dar unul dintre cele mai benefice. Consumul prea mare de zahăr este legat de inflamație, ceea ce agravează o boală autoimună, așa cum este și boala Hashimoto, și provoacă o creștere majoră a simptomelor. De cele mai multe ori asociem zahărul doar cu fursecurile, prăjiturile, bomboanele și înghețata, dar zahărul se poate ascunde, de fapt, în alimente aparent „sănătoase”, cum ar fi conservele de legume sau în sosuri. Pentru aceia dintre noi care se luptă cu boala Hashimoto, este vital să fim atenți la cantitatea de zahăr ascunsă în alimente și să citim fiecare etichetă înainte de consum.


Știai că zahărul are 61 de denumiri? Și asta fără a include și îndulcitorii artificiali!

În mod cert, creierul tău este învățat cu zahărul, iar corpul va trebui să se „detoxifice” pentru a te renunța la dependența de zahăr. Pentru persoanele cu boli tiroidiene, cum ar fi boala Hashimoto, pofta de carbohidrați este unul dintre simptomele dependenței de zahăr care ar trebui întreruptă. Ia măsuri pentru a reduce treptat cantitatea de zahăr până când vei ajunge să ai un stil de viață fără zahăr. Durează aproximativ trei săptămâni și apoi, vei observa că pofta de zahăr va dispărea. Rămâi ferm în procesul de detoxifiere știind că faci tot ce poți pentru a reduce inflamația și a-ți trata boala Hashimoto.

Acordă-ți timp și relaxează-te

Probabil ai auzit despre conexiunea dintre corp și minte, iar eu sunt aici pentru a-ți spune că este cât se poate de reală. Fie că iei deja Synthroid (medicament pentru tiroidă), fie încerci să-ți vindeci tiroida în mod natural sau nu ai fost încă diagnosticat, n-are importanță. Cu toții avem nevoie să ne acordăm timp și atenție. Vei ajunge să ai succes când vei ști cum să te folosești de puterea pe care o ai asupra simptomelor tale. Aceasta este partea mea favorită, pentru că implică și relaxarea.

Trage un pui de somn. Serios, încetinește! Faptul că am făcut o prioritate din a mă odihni, mi-a schimbat viața. Obișnuiam să mă culc aproape de miezul nopții și mă trezeam înainte de 5 dimineața pentru a preda un curs de ciclism. A fost destul de nesănătos! Nu am acordat importanță somnului și, ca urmare, simptomele mele de minte încețoșată și incapacitate de a-mi aminti sarcinile simple, simptome care se regăsesc în boala Hashimoto, m-au umplut de frustrare și descurajare.

Aveam nevoie de somn. Poate și tu. Sunt foarte multe modalități de a o lăsa mai ușor și a te concentra asupra conexiunii dintre corpul și mintea ta. Să faci baie, să ții un jurnal, să mergi într-o vacanță sau chiar să îți schimbi rutina de îngrijire a pielii poate fi o modalitate de a încetini și de a te concentra asupra sănătății tale.

Exclude alimentele procesate

Tiroida nu tolerează alimentele procesate. Când corpul tău lucrează din greu la descompunerea substanțelor chimice și a substanțelor necunoscute care se găsesc adesea în alimentele procesate, tiroida nu este în măsură să funcționeze așa cum ar trebui. Ficatul tău este responsabil pentru multe funcții metabolice, iar grija ca ficatul tău să rămână sănătos este cel mai bun mod de a te asigura că el poate metaboliza hormonii tiroidieni. Un beneficiu secundar extraordinar pe care îl poate aduce eliminarea alimentelor procesate este îmbunătățirea propriei tale stări de sănătate! Vei observa că ai o minte mai limpede, mai puține dureri articulare și o piele mai sănătoasă. Am observat și faptul că urticaria s-a redus!

Alimente pe care evit să le consum:

Mese preparate sau încălzite la microunde
Tofu și alte produse din soia
Coffee creamer
Condimente procesate
Ketchup
Sos barbecue
Muștar cu miere
Iaurt grecesc cu arome
Băuturi carbogazoase sau alte băuturi cu cantități mari de zahăr

Alimente pe care le includ în dieta mea:

Lapte de migdale de casă
Iaurt de cocos făcut în casă (credeți-mă, este foarte ușor!)
Ceai de plante neîndulcit
Somon
Carne de animal hrănit cu iarbă
Verdețuri fierte
Muștar brun (mustard greens)
Napi
Spanac
Salată verde

Ține evidența stării tale

Tratarea simptomelor bolii Hashimoto este un proces care poate dura ceva timp. Procesul de vindecare al unei boli este dificil, dar al unei boli autoimune? Este vorba, în principal, despre reducerea inflamației. Ceea ce a funcționat pentru mine, în mod sigur, te va ajuta! Dar fiind unici, încercările și eșecurile fac parte din luptele tale proprii de a descoperi ce ți se potrivește. De exemplu, pot mânca broccoli, cartofi dulci, bamă și alte alimente goitrogenice fără probleme. Alții se luptă cu alte simptome dacă consumă, în mod constant, aceste alimente.

A scrie despre contextul și momentele în care apar simptomele îți poate deshide ochii spre soluții; ceea ce ar trebui să schimbi în stilul tău de viață.

Tirosana îți oferă un tabel gratuit de evidență a simptomelor! 1

Eliminarea toxinelor

Contează foarte mult și mediul în care trăiești. Ți-ai schimbat dieta, ai prioritizat timpul de odihnă și îngrijire personală și ții în evidență simptomele. Acum ce urmează? Detoxifică-ți întreaga zi. Stai departe de substanțele chimice dăunătoare care îți pot afecta hormonii, cum ar fi anumite produse de curățenie, machiaj, loțiuni și îndulcitori artificiali. Ai observat că nu am introdus îndulcitorii artificiali în secțiunea de alimente? Asta pentru că nu sunt mâncare! Sunt substanțe chimice create de om care ne păcălesc corpul să creadă că ceva are un gust dulce. Stai departe, foarte departe de ele! Folosește recipiente din sticlă în loc de cele din plastic și stai departe de tigăile antiaderente care utilizează substanțe chimice dăunătoare.

O resursă excelentă pe care am folosit-o de-a lungul anilor este www.ewg.org. Poți căuta produsele pe care le folosești pentru a vedea cu ce substanțe chimice intri zilnic în contact și ce alternative există pentru a fi mai puțin toxice. 2

Pare mult până acum, dar Tirosana organizează aceste informații și mai mult, te ajută să înțelegi „De ce-ul” din spatele lui „Cum?”. Tratarea bolii Hashimoto în mod natural este posibilă atunci când vei avea instrumentele potrivite. Facem echipă cu tine, hai să începem!


Postări asemănătoare


Comentariile sunt închise la această postare.